Mesterházy: Fideszes pitbull a Sándor-palotában?

Amikor Orbán Viktor "az alaptörvény megvédésére kész" politikust vizionál a köztársasági elnöki posztra, akkor valójában azt mondja: egy fideszes pitbullt költöztet a Sándor-palotába – fogalmaz szokásos vasárnapi levelében Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.

A kontroll nem csupán az ellenzéknek, hanem - bármilyen furcsán is hangzik - a kormánynak is érdeke – írja Mesterházy, majd megtoldja azzal: Orbán Viktor azonban tévedhetetlennek hitte magát és nem tartott igényt az ilyen fajta ellensúlyra.

Mesterházy Attila – biztos pozíció
Mesterházy Attila – biztos pozíció

A pártelnök szerint a miniszterelnök akkor is tévedett, amikor azt hitte: megvédheti Schmitt Pált.

Fontosnak és tiszteletet érdemlőnek nevezi, hogy a Fideszt támogató értelmiség és média egy része is a sarkára állt, s az elemi emberi tisztesség mellett kötelezte el magát.

Orbán Viktor abban bízott, hogy a személye iránti lojalitás mindent felülír, hogy pusztán hatalmi szóval mindig mindenkiből kizsarolhatja a támogatást. Nem így van. Kiderült: sokan vannak, akiknek emberi és szakmai tisztességük a vezér parancsánál fontosabb – jelenti ki a szocialista politikus..

Mesterházy úgy látja: Orbán Viktor egy újabb tévedés elkövetésére készül.

- Amikor "az alaptörvény megvédésére kész" politikust vizionál a köztársasági elnöki posztra, akkor valójában azt mondja: egy fideszes pitbullt költöztet a Sándor-palotába – állítja.

Felteszi a kérdést: csak nem azért kell őrkutyát állítani az alaptörvény mellé, mert Orbán Viktor tudja, hogy a Fidesz-rendszert csak a Fidesz támogatja? Orbán tudja, hogy nem az országnak, hanem önmagának építi rendszerét. És egyre erősebben sejti azt is, hogy ezzel a politikával veszíteni fog.

Mesterházy leszögezi: a köztársasági elnöknek a nemzeti egység megtestesítőjének kellene lennie, vagyis pártok és pártérdekek felett álló, köztiszteletben álló és megkérdőjelezhetetlen tekintélyű közéleti személyiségnek.

Idézi Orbán korábbi megnyilatkozásait, aki szerinte saját 2005-ös szavain tapos, mikor Kövér László vagy Áder János államfővé jelölésén gondolkodik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.