Mesterházy: egy évük van a trafikoknak

Az Állami Számvevőszékhez fordul az MSZP elnöke a trafikbotrány miatt. Szerinte a nyerteseknek legfeljebb egy évük van, 2014-ben mindent felülvizsgálnak.

A botrányos trafikpályázatok miatt az Állami Számvevőszék elnökéhez eljuttatok egy levelet, amelyben arra kérem, hogy vizsgálja meg az állami dohánykoncesszió összes elemét – jelentette be Mesterházy Attila, az MSZP elnöke pénteki sajtótájékoztatóján a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Győrteleken. Mint mondta, a trafikbotrány tökéletesen rávilágít a Fidesz működési mechanizmusára, a párt ugyanis szabad prédának tekinti a gazdaságot, s ki kell mondani – fogalmazott –, hogy ez egy útonálló, tolvaj kormány.

A pártelnök közölte: a trafikügy arról szól, hogy a Fidesz a helyi klientúráját ki akarta elégíteni. Mint mondta, ebben az ügyben az összes fideszes politikus napok óta hazudozik összevissza. Mesterházy így fogalmazott: az pedig már a pofátlanság teteje, hogy úgy értesült, egyes trafiknyertesek megkerestek valódi trafikos vállalkozókat, hogy majd alkalmazottként foglalkoztatják őket. Az MSZP elnöke közölte: ha az MSZP jövőre kormányra kerül, akkor a mostani trafiknyerteseknek arra kell számítaniuk, hogy legfeljebb egy évük van, a párt ugyanis felülvizsgálja majd a koncessziós pályázatokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.