Mesterházy: elárulta pártját Székesfehérvár MSZP-s polgármestere

Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere elárulta pártját - jelentette ki Mesterházy Attila a Fejér megyei székhelyen. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szombat este országjáró körútja alkalmával látogatott el egy helyi rendezvényre.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje Székesfehérvárra közvetlenül várpalotai látogatása után érkezett. Ahogy arról a NOL is beszámolt, az ott tartott lakossági fórumot demonstrálók zavarták meg, egy magát jobbikosnak nevező nő és egy MSZP szimpatizáns pedig gázspray-vel fújta le egymást.

Az eset kapcsán Mesterházy megjegyezte: úgy tűnik, a Jobbik stratégiát váltott s rendszeresen zavarja meg a szocialista rendezvényeket. A miniszterelnök szerint az utóbbi időben kialakult radikalizmus „életveszélyes a magyar társadalomra nézve". Mint mondta: a MSZP szimpatizánsa az incidens után kórházba került, de jól van.

Mesterházy Attila élesen bírálta Székesfehérvár polgármesterét, véleménye szerint ugyanis Warvasovszky Tihamér, aki a szocialista párt támogatásával érte el, hogy polgármesterként igazgassa a várost, elárulta saját pártját.

Warvasovszky Tihamér tavaly decemberben még csak annyit mondott, hogy a jövőben nem kíván pártszínekben politizálni az Országgyűlésben, s nem az MSZP jelöltjeként indul a 2010-es választásokon. Később már azt is bejelentette, hogy „kiszáll a nagypolitikából", sem pártlistán, sem egyéni választókerületben nem indul az országgyűlési választásokon. Döntését azzal indokolta, hogy városvezetőként nem tudja megszavazni a megszorításokat.

A szocialisták között ő volt az egyetlen, aki nem szavazta meg a költségvetést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.