Mesterházy: együtt kell működni az EU-val, nem elszigetelődni

Az MSZP elnöke részt vesz az európai progresszív erők fórumán Párizsban, ahol ma a francia miniszterelnökkel is tárgyalt. Szerinte Magyarországnak nem különutas politikát kell folytatnia.

Én mindig azon a véleményen voltam és vagyok is, hogy nem elszigetelnünk kell Maqyarországot, hanem leülni ahhoz az uniós asztalhoz, ahol fontos, a hazánkat érintő döntések születnek. Nem különutas politikát kell folytatni, hanem minél szorosabban együttműködni, mert akkor a terhek is megoszlanak és a siker is közös lesz - írja Mesterházy Attila a honlapján a mai párizsi megbeszéléseiről.

Amint azt az MSZP elnöke írja, ma Párizsban összeül az európai progresszív erők fóruma, amelyre Mesterházy a francia Szocialista Párt főtitkárától, Harlem Desire-től kapott meghívást.

A francia miniszterelnökkel, Jean-Marc Ayrault-val közös ebéden folytatott tárgyalást azzal a céllal, hogy nem elkülönülve a válságkezelő Európai Uniótól, hanem közösen keressék meg azokat a formulákat, amelyek a válság utáni helyzetben új alapokra építik a korábbiaknál sokkal sikeresebb együttműködést. Ezt megelőzően a pártelnök atomenergetikai és vízenergetikai cégek francia vezetőivel találkozott.

A bejegyzés szerint "a fórumon számos panelbeszélgetés illetve parázs vita várható, amelyek minden bizonnyal előrébb viszik a közös pénzügyek és szociális kérdések eddiginél megnyugtatóbb rendezését". A későbiekben az Elysée Palotában fogadja a progresszív erők fórumát a francia köztársasági elnök, Francois Hollande.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.