Utálják a menzakaját a kisiskolások

Elégedetlenkednek a kerecsendi szülők a menzán tálalt étellel, írja a heol.hu. Az egész napos iskola után egyre több gyermek megy haza korgó gyomorral.

– Úgy döntöttünk, hogy akár aláírásokat is gyűjtünk, ha nem változik a menzakoszt – mondja egy kerecsendi anyuka, aki szülőtársaival megelégelte, hogy a gyerekek egy ideje rendre úgy érkeznek haza, hogy nem eszik meg az óvodában, iskolában tálalt ételeket. Szerintük a levesek, főzelékek íztelenek, épphogy belepiszkálnak a gyerekek. Nem jobb a véleménye azoknak az idős embereknek sem, akiknek a szociális étkeztetés keretében szállítják házhoz az óvoda konyháján készített ételt. Többen is állítják, amióta szeptembertől megreformálták a közétkeztetést, összehasonlíthatatlanul íztelenebb étkekkel kell beérniük.

Koósné Reha Valéria, a Berekerdő óvoda vezetője azt mondja, valóban több helyről is jelezték, hogy nem igazán elégedettek az ételekkel. A fő gond, hogy a szigorított menzareform nem nagyon váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A jelenlegi vállalkozó igyekszik minden új szabályt betartani, hiszen a hatóság minden nap vizsgálja az ételeket, s ha eltérést találnak, kemény bírságokat szabhatnak ki. A korábbi élelmezésvezetőtől szeptember végén vált meg az önkormányzat, mert számos szabálytalanságot állapítottak meg a munkája kapcsán. Ezután olyan vállalkozót bíztak meg a konyha vezetésével, aki igyekszik a helyi igényekhez alkalmazkodni, ám az előírások az ő kezét is megkötik. Megkérdezte a szülőket, hogy milyen fogásokat látnának szívesen az étlapon, azaz otthon mit esznek meg örömmel a gyerekek. Ezeket már be is iktatta a heti étrendbe, de a só, a cukor mennyiségét rendelet szabályozza.

Sári László polgármesterhez is érkeztek panaszok a közétkeztetés miatt, épp ezért ő novemberben kérdőívet juttatott el a lakossághoz, amelyben azt tudakolja, ki mennyire elégedett az ételekkel, ízekkel, adagokkal. A visszaérkező válaszok vegyes képet mutatnak. A többség azt kifogásolja, hogy íztelenek a fogások. Az önkormányzati konyha további működtetésének kérdései egyébként a december 14-i képviselő-testületi ülésen is napirendre kerülnek. Elképzelhető, hogy jövőre pályázatot írnak ki az üzemeltetésre. Bárki is kapja a megbízást, csodában alig lehet reménykedni, amíg a rendeletalkotók nem változtatnak a szabályokon.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.