Menza: rendszerszintű mérgezést vizionál a Jobbik

A Jobbik szerint elfogadhatatlan az a kormányzati szándék, amely a menzai étkeztetés átalakítására irányul, és amely az ellenzéki párt szerint lehetővé tenné a "gyermekek rendszerszintű mérgezését" - jelentette ki Z. Kárpát Dániel keddi sajtótájékoztatóján.

Emlékeztetett rá: a táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló jogszabálytervezet célként tűzi ki többek között a kellő mennyiségű zöldség- és gyümölcsfogyasztást, valamint a só és a telített zsírsavak bevitelének csökkentését. 

Z. Kárpát Dániel szerint ezzel előfordulhatna, hogy kikerülnének a magas zsír- vagy sótartalmuk miatt olyan hagyományos magyar ételek a menzákról, mint a rántott hús, vagy a túrógombóc, miközben ezeket az ételeket egészségesebben is el lehet készíteni. Hangsúlyozta: eközben a tervezet nem tér ki arra, hogy a "bizonytalan eredetű és bizonyítottan egészségre káros hatású" virsli, vagy párizsi kerüljön ki a közétkeztetésből azok magas szójatartalma miatt.

A Jobbik ezzel szemben azt szeretné, ha eltűnnének a menzákról a kényelmi termékek - poralapú, szárított és sűrítmény készítmények - és a külföldi összetevők és alapanyagok, valamint ha megmaradnának a helyi konyhák és üzemek, illetve ha ezek a helyi termelői piacokról szereznék be az alapanyagokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.