Mennyit költöttek Bajnai lejáratására az adófizetők pénzéből?

Az Együtt-PM szövetség azt firtatja, hogy Orbán Viktor eddig mekkora összeget áldozott föl Bajnai Gordon lejáratására közpénzből.

Az Együtt-PM szövetség választ vár arra, hogy mennyi közpénzt emésztett fel eddig Orbán Viktor miniszterelnök lejárató kampánya Bajnai Gordonnal szemben. A választási szövetség szerdán közleményben reagált a fideszes Wittner Mária parlamenti felszólalására és az arra adott kormányzati válaszra. A képviselő napirend előtt Bajnai Gordonnak, a Wallis volt vezetőjének felelősségét hangsúlyozta a Hajdú-Bét ügyben, amelyre válaszolva Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár kifogásolta, hogy a korábbi miniszterelnök nem kért bocsánatot.

Az Együtt-PM közleménye szerint a három év kormányzás után elővett ügy mögül kilóg a politikai lóláb: "a támadások valódi célja az, hogy Orbán Viktor talán legesélyesebb kihívóját, a válságkezelő miniszterelnököt lejárassák". Közölték: nem a Hajdú-Bét csődjének szomorú következményeit cáfolják, hanem azt, hogy azokat Bajnai Gordon okozta volna. Bajnai Gordon a Wallis vezetőjeként közvetlenül nem vett részt a Hajdú-Bét irányításában, üzletpolitikájának alakításában: soha nem volt a Hajdú-Bét vezetője, vagy igazgatósági tagja - hangsúlyozták.

Tudatták azt is: Bajnai Gordon cégvezetőként maga járt közben azért, hogy a kormányzat a lehetőségek végső határáig nyújtson támogatást a nehéz helyzetbe került gazdáknak. "A Hajdú-Bét ügyben ez az igazság, a többi politikai hátsó szándékból elkövetett hazugság, amelyekért Bajnai Gordon jogi úton vesz elégtételt, ahogyan eddig is" - szerepel a közleményben.

A kormány nem költ Bajnai Gordon elleni lejárató kampányra, a volt miniszterelnök lejáratta magát anélkül is - reagált Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője az Együtt-PM szövetségnek arra a kérdésére, hogy mennyi közpénzt emésztett fel eddig Orbán Viktor kormányfő lejárató kampánya Bajnai Gordonnal szemben. Közpénzt a kisemmizett magyar gazdák kártalanítására fordít a jelenlegi kabinet - írta Hoppál Péter az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A Fidesz szóvivőjének véleménye szerint Bajnai Gordon az, aki minden jel szerint "aljas lejárató kampányt indított a bajba jutott családok ellen", akik nem hagyják magukat megfélemlíteni, és tíz év után ma ki merik nyitni a szájukat arról, hogyan tették tönkre őket a Hajdú-Bét-ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.