Menesztették a H1N1 vakcinát szállító EKI igazgatóját

Leváltották az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet főigazgatóját.

Azonnali hatállyal visszavonta az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) főigazgatójának megbízatását Réthelyi Miklós miniszter - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.

Kárpáti Zsuzsanna helyére ideiglenesen Nagy Árpádot, az eddigi gazdasági igazgatót bízta meg a miniszter. Az EKI főigazgatói posztjára pályázatot írnak ki.

Az Index információi szerint kedden reggel Szócska Miklós államtitkár egy nyolcfős csapat élén jelent meg az EKI Szentkirály utcai épületében, hogy kérje az intézet átadás-átvételi dokumentációját Kárpáti Zsuzsanna főigazgatótól. Az államtitkár egyúttal azt is közölte, hogy Kárpáti vezetői megbízatását megszűntnek tekintik. Szócska Miklós a döntést nem indokolta.

A leváltott főigazgató, Kárpáti Zsuzsanna kedden az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy szerinte jogszabályellenes a felmentése, ezért munkajogászhoz fordul. Felmentése kapcsán személyes meghallgatást kért mind Réthelyi Miklós minisztertől, mind Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkártól.

Kárpáti Zsuzsanna pályázat útján jutott a főigazgatói posztra még 2007-ben, és akkor határozott idejű, ötéves szerződést írt alá, közalkalmazotti vezetői kinevezése 2012-ig szólt.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium közölte, hogy az EKI átadás-átvétele a jogszabályi kereteknek megfelelően folyamatban van.

Kárpáti Zsuzsanna főigazgató posztról való felmentése a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvénynek megfelelően történt.

Kárpáti Zsuzsanna 2007 áprilisában pályázaton nyerte el a főigazgatói megbízást. Szerződése határozott időre, öt évre szólt. Szakmai karrierjét valószínűleg nem segítette, hogy a parlamenti választásosok az MSZP színeiben indult.

Az EKI foglalkozott a többi között a H1N1 vakcina patikákba történő kiszállításával, valamint a korábban megszüntetésre ítélt kórházak eszközeinek leltározásával, értékesítésével. Egyikkel sem ért el osztatlan sikereket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.