Menekülés az elhárítástól?

Sajtóértesülés szerint számos munkatárs nyugdíjazási kérelmét írta alá augusztus tizenötödikei hatállyal a polgári titkosszolgálatoknál Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) szeptembertől távozó főigazgatója.

Egész csapat munkatárs nyugállományba vonulási kérelmét írta alá augusztus tizenötödikei hatállyal a polgári elhárításnál Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) lemondott, s szeptembertől távozó főigazgatója - írja a pénteki Magyar Nemzet. A főigazgatónak így ez volt az egyik utolsó intézkedése.

Laborc Sándort, az NBH  főigazgatója
Laborc Sándort, az NBH megbízott főigazgatója Szilvásy Péter grafológus Egymásért Egy-Másért Alapítvánnyal együtt dolgozott (kiemelten közhasznú szervezet ) bizottsági meghallgatás nemzetbiztonsági vizsgáló bizottság (eseti)

A lap állítása szerint a főtiszt azért mondott le a az NBH vezetéséről, mert sorra kudarcot vallottak a lehallgatási botrány néven elhíresült, hatalmas politikai botrányt kavart UD Zrt.-ügyben tett feljelentései.

A Nemzetbiztonsági Iroda (NBI) illetékese nem cáfolta a lap információit. Közölte: a nemzetbiztonsági szolgálatoknál - így az NBH-nál is - mindenki nyugállományba vonulhat, aki megfelel a törvényi feltételeknek. Ez azt jelenti, hogy le kell töltenie a 25 év szolgálati időt.

A lap tudomása szerint a kiáramlás a polgári elhárítás több területét érintette: a jogi, a műszaki, az informatikai és a műveleti szektorból is távoztak munkatársak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.