Melegekkel egyeztetett az LMP

Az oktatásban, az egészségügyben és a családpolitikában is számos olyan változás következett be, amelyek hátrányosan érintik az LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) közösség tagjait - mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Schiffer András és Szél Bernadett. A sajtótájékoztatót megelőzően az LMP két társelnöke, illetve szakértői egyeztettek az LMBT Szövetség képviselőivel.

Szél Bernadett kiemelte, hogy pártjuk folyamatosan konzultál különböző társadalmi szervezetekkel, ennek jegyében zajlott le a keddi találkozó is. Schiffer András emlékeztetett arra, hogy az LMP már a polgári törvénykönyv vitájában élesen kritizálta azt a családfogalmat, amelyet a "KDNP áterőltetett". Hangsúlyozta, hogy a jogszabály nem csak az LMBT közösséget, de a különnemű élettársakat is hátrányosan érinti.

A társelnök az örökbefogadás jogi szabályozását minősítve azt mondta, a gyerekeket nem szabad ideológiai viták áldozatává tenni. Az oktatásra áttérve arra hívta fel a figyelmet, hogy a tankötelezettségi kor végéig minden gyermeknek szembesülni kellene a társadalmi sokféleséggel, mert az elfogadó hozzáállás kulcsa az oktatási rendszerben található.

A független képviselő riasztónak nevezte, hogy az elmúlt években drámai módon csökkentek a HIV illetve Hepatitis-B szűrésre rendelkezésre álló állami források. Véleménye szerint ez nem csak az LMBT közösséget, hanem a társadalom többi tagját is sújtja.

Az LMBT Szövetséget a sajtótájékoztatón képviselő Dombos Tamás célként nevezte meg, hogy az LMBT emberek jogainak biztosítása és elfogadásának kérdése valamennyi politikai párt számára fontos kérdéssé váljon. Hangsúlyozta, hogy ez nem ideológiai, hanem az alapvető emberi jogokat érintő probléma, és így minden párt programjába beilleszthető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.