Mekkora kompenzációt kaptak az állami cégekben?

Az MSZP arra kéri a kormányt, hozza nyilvánosságra, kiket kompenzált a tranzakciós illeték miatt.

A párt kérését Gúr Nándor, az MSZP alelnöke fogalmazta meg Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak címzett, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott nyílt levelében. Az ügy előzménye, hogy Giró-Szász András kormányszóvivő napközben, a távirati iroda megkeresésére közölte, megszüntetik a minisztériumi dolgozók folyószámla-költségtérítését.

Az ellenzéki politikus levelében örvendetesnek nevezi, hogy a minisztériumokban és azok háttérintézményeiben megszüntetik a kompenzációt a felháborodás hatására, ugyanakkor pontos tájékoztatást kér arról, kik, és mekkora kompenzációban részesültek az állami cégekben, például az MTVA-ban, az NFÜ-ben, vagy az MVM-nél.

Gúr Nándor emellett hangsúlyozza azt is, a Fidesz eddig minden magyar emberrel kifizettette megszorításait, de saját embereiknek felmentést adott. A kabinet ugyanis vezető tisztségviselőinek és politikusainak kompenzálta az általuk bevezetett tranzakciós illetéket, a nyugdíjasok és a minimálbéren élőknek azonban saját maguknak kellett fizetniük "Orbán új adóját" - fejtettei ki az MSZP alelnöke.

A kormányszóvivő tájékoztatása szerint a kormány szerdai ülésén arról döntött, hogy a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak a Miniszterelnökségen, a tárcavezetőknek pedig az általuk vezetett minisztériumban és a hozzá tartozó háttérintézményekben meg kell szüntetniük a folyószámla-költségtérítést, azaz az illetmény, illetve munkabér átutalásából és felvételéből adódó többletköltségek térítését a munkavállalóknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.