Megy Fazekas államtitkára

Távozik posztjáról Simon Attila István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közigazgatási államtitkára. A hírt maga Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter erősítette meg.

Ez lesz az első személycsere az FM vezetésében a kormány 2014-es megalakulása óta. Ágazati szereplők az államtitkár távozását összefüggésbe hozzák az állami földeladásokkal és a földpiaci szabályozással, de ezt a minisztérium cáfolja - írja agrárszektor.hu.

Fazekas Sándor, az államtitkár távozásáról további részleteket nem árult el. Egyelőre nem tudni, Simon maga kérte-e felmentését, vagy a miniszter kezdeményezte azt Orbán Viktor miniszterelnöknél.

Ágazati szereplők az államtitkár távozását összefüggésbe hozzák az állami földeladásokkal, illetve az azzal kapcsolatos földtörvényi szabályozással. A jogász végzettségű Simon Attila István a 2014 óta hatályos földforgalmi törvény kidolgozásában, most pedig az állami földértékesítések jogi előkészítésében is meghatározó szerepet töltött be. A tárca tájékoztatása szerint ugyanakkor nem megalapozott az a feltételezés, hogy Simon Attila István a földtörvényi szabályozás miatt távozna.

Simon Attila István korábban a Fidesz parlamenti frakciójának jogi szakreferense is volt, 2010-2014-ben pedig az agrártárca jogi helyettes államtitkári feladatait látta el. Közigazgatási államtitkárrá az új kormány megalakulásakor, 2014. június 15-től nevezték ki.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.