Megvan az új médiabiztos - Szalai Annamária nevezte ki

Bodonovich Jenőt nevezte ki média- és hírközlési biztossá a médiahatóság elnöke.

Bodonovich Jenőt nevezte ki média- és hírközlési biztossá Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke. Erről a hatóság sajtóosztálya tájékoztatott kedden. Bodonovich Jenő 1977-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett, majd ügyvédként tevékenykedett. 2002 és 2009 között az ORTT Panaszbizottságának egyik Tanácsát vezette.

Egyházi körök

A hatóság által közzétett életrajzból nem derül ki, de Bodonovich szervezte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárságának jogászkonferenciáit; ügyvédként pedig katolikus egyházi méltóságokat védett abban a perben, amelyet az egyházi vezetők állambiztonsági múltjának megismerhetősége érdekében indított egy újságíró 2005-ben. (A pert végül elvesztette, a bíróság közszereplőnek minősítette az egyházi vezetőket).

Mindent a fogyasztóért

Az új média- és hírközlési biztoshoz bárki bejelentéssel fordulhat, akit valamely szolgáltató tevékenysége (szolgáltatása, terméke, eljárása, intézkedése) miatt sérelem ért, vagy ennek közvetlen veszélye áll fenn. A médiatörvény szerint bejelentéssel élhet bármely előfizető, fogyasztó, vagy a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó társadalmi szervezet.

A biztos a beadványokat köteles megvizsgálni, majd tájékoztatja a bejelentőt a jogszabályokban, előfizetői szerződésben meghatározott jogairól és kötelezettségeiről, valamint a lehetséges eljárásokról és jogorvoslatokról. A média ombudsman jogosult felszólítani a szolgáltatót az elektronikus hírközlésre vonatkozó szabály vagy az előfizetői szerződés megsértésének megszüntetésére, illetve intézkedés megtételére, illetve hatósági eljárását kezdeményezhet a médiahatóságnál - olvasható a biztos honlapján.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.