Megvan a nyertes ötlet a Népstadionra

A Pomsár és Társai Építészeti Iroda nyerte a Budapesti Olimpiai Központ kialakításához kapcsolódó városépítészeti koncepcióra kiírt tervpályázatot.

A Nemzeti Sportközpontok által, az Istvánmező rehabilitációs programjához – különösen a Budapesti Olimpiai Központ kialakításához – kapcsolódó városépítészeti koncepcióra kiírt tervpályázatot a Pomsár és Társai Építészeti Iroda nyerte. A pályadíj 3,5 millió forint. Az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A Népstadion környéki terület rekonstrukciós munkái több ütemben, 2012-től 2020-ig valósulnak meg. Az első ütemben a mai igényeknek megfelelő, korszerű labdarúgó-stadion kialakítása a cél. A tervezők feladatát nehezítette, hogy a területen továbra is biztosítani kell az atlétikai versenyek rendezésének lehetőségét.

Az ötletpályázat célja volt továbbá, hogy tegye lehetővé – megfelelő meghatározottsággal bíró – építészeti tervpályázat kiírását az új modern labdarúgó-stadion létesítésére. 

Második helyezett a Mérték Építészeti Stúdió Kft. 2,7 millió, míg harmadik a SAGRA Építész Kft. 2,3 millió forintos pályadíjjal.

A kiíró a 23 pályázatból "kiemelt megvételben részesített" 4 tervet, és megvásárolt további 3-at.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.