Megvan a Kuruc.info tulajdonosa?

Az Atlatszo.hu kiszivárogtató portál tudni véli, ki áll valójában a szélsőjobboldali weboldal mögött.

'Ez hivatalos: a kaliforniai Healdsburgben élő Bela Varga a Kuruc.info valódi tulajdonosa' – írja az Atlatszo.hu kiszivárogtató portál.

Július 20. óta a domainregisztrációs adatbázisokban a Kuruc.info internetcím valódi tulajdonosát a portál indulása, 2006 óta rejtegető cég, az anonim domainszolgáltatásra szakosodott Domains by Proxy helyett a valódi tulajdonos neve és lakcíme szerepel a hírportál értesülése szerint. "Ő pedig nem más, mint a festői Napa-völgyben élő volt borász, akit már korábban is többször összefüggésbe hoztak a gyűlöletbizniszben utazó hírportállal, de eddig nem volt erről konkrét bizonyíték".

A Kaliforniában élő Bela Varga neve nem most bukkan fel először a Kurucinfóval kapcsolatban az Átlátszó cikke szerint. Az Athena Intézet 2010-es oknyomozása során a riporterek fiktív hirdetést adtak fel a Kurucinfón, hogy teszteljék, hogyan jut el hozzájuk a hirdetési bevétel. A portál munkatársa által e-mailben felkínált fizetési módok közül az egyik az volt, hogy “a kérdéses összeget dollárban utaljuk Varga Béla (avagy Bela Varga) kaliforniai bankszámlájára”, és a nemzetközi banki átutaláshoz szükséges összes adatot is megadták az újságíróknak, akiket aztán egy Varga Béla néven, kaliforniai, Healdsburgi IP-címről kommentelő olvasó később több kommentben is megfenyegetett – tette hozzá az Átlátszó.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.