Megvágták a DTK Show-t, kirúgják Alföldi Zoltánt

Tovább folytatták a kirúgásokat a közmédiában.

A DTK Show stábjának háromnegyedét is elküldenék, köztük két szerkesztőt és két riportert. A DTK a médiaszolgáltatási alap belső gyártásában készül, nem úgy, mint a többi nagy produkció, a Magyarország, szeretlek!, a Maradj talpon!, a Marslakók vagy a Fábry, amelyeket külső cégek szállítanak be a közmédiának. A műsorkészítő stáb megvágása azért meglepő, mert a show átlagosan 500 ezer nézőt vonz a képernyők elé, ez az egyik legsikeresebb produkciója az új műsorstruktúrának.

Az Index információi szerint csütörtökön délután Alföldi Zoltán híradós műsorvezető is megkapta az előzetes értesítését arról, hogy érintett a csoportos létszámleépítésben. Alföldi a 2010-es választások után lett a köztévé híradójának arca. Korábban az ATV-nél, azt megelőzően pedig az RTL Klubnál dolgozott műsorvezetőként.

A dolgozókat képviselő szervezeteknek sikerült elérni, hogy a MTVA vezetése és a Központi Üzemi Tanács (KÜT) vezetői között újrainduljanak a tárgyalások - mondta Lázár András, a sztrájkbizottság elnöke. Az MTVA az értesülést még nem erősítette meg. "Rossz néven vesszük, hogy a munkáltató elkezdte átadni az értesítéseket a csoportos létszámleépítésben érintett újságíróknak, holott a munkavállalók szervezeteivel megkezdett tárgyalások még nem zárultak le mindkét fél számára elfogadható módon" – mondta Lázár András.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.