Megvádolták Kolompár Orbánt

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével vádolta meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat elnökét, valamint három társát.

A vádirat szerint a Kolompár Orbán vezette Kiskunmajsai Roma Érdekképviseleti Szervezet 2005-ben tizenhárom millió forintot nyert pályázaton egy roma munkaerő piaci szolgáltató hálózat kiépítésére az Országos Foglalkoztatási Közalapítványtól (OFA). A szervezet a pénzből több mint hétmillió forintot kapott, a további folyósítást azonban a múlt évben felfüggesztette az OFA, mondván, a pályázó eltért a szerződésben rögzített feltételektől. E miatt a felek között polgári per van folyamatban.

A vádhatóság szerint a kiutalt pénz elköltését a kiskunmajsai szervezet a Nero Zsamba Építőipari Bt., valamint a ZOR Vendéglátó és Építőipari Kft. számláival igazolta, amely mögött az ügyészség szerint nem volt valós teljesítés. A Nero Zsamba Bt. K. Lászlóé – aki Kolompár Orbán egyik rokona –, a ZOR Kft.-nek pedig Kolompár Orbánné, az OCÖ elnökének felesége a tulajdonos-ügyvezetője. De Kolompár Orbán is tulajdonos a cégben.

Az ügyészség megvádolta H. Lászlónét, a Kiskunmajsai Roma Érdekképviseleti Szervezet adminisztrátorát is.

Kolompár Orbán az Országos Cigány Önkormányzat elnöke
Kolompár Orbán: Mindenki vezérkirály akart lenni
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.