Megunták a helybenjárást: egyedül indul a DK Győrben

Önállóan indul Győrben a Demokratikus Koalíció az októberi önkormányzati választáson - jelentette be szerdán sajtótájékoztatón Neupor Zsolt, a párt helyi polgármesterjelöltje.
Kérdésre elmondta: voltak tárgyalások több szervezettel, de "nem tudunk a többi pártra várni". Hozzátette, hogy továbbra is jó a kapcsolatuk, de külön akarják megmutatni magukat és a programjukat.

Mint mondta, programok mentén együtt kell működni, de jelenleg nincsenek egyeztetések arról, hogy ez az egyéni vagy a listás jelöltek kiválasztására is kiterjedne. Így valószínűleg egyedül indul Győrben a választáson a DK, de "az ajtót soha nem zárjuk be".

Alapvetően ügyeket szeretnének képviselni, ezekhez kérnek támogatást - hangsúlyozta a városi közgyűlésben jelenleg is ott ülő politikus. Szerinte az általuk kitűzött, "fontos és mindenki számára vállalható" célok a választás eredményétől függetlenül megvalósíthatók.

Ezek között említette a belvárosi fizető parkolás - legalább részleges - eltörlését, a tömegközlekedés fejlesztését, valamint a hiányszakmákat tanulók ösztöndíjrendszerének újraindítását, hiszen a győri ipari park mintegy húszezer dolgozójának egy része Zirc vagy Nyergesújfalu közeléből érkezik mindennap munkába.

Példaként említette, hogy nemrégiben a fideszes többségű testület az ő támogatásukkal szavazta meg a helyi iparűzési adó csökkentését, amit évekkel ezelőtt ők vetettek fel.

A sajtótájékoztatón bemutatták a párt önkormányzati képviselőjelöltjeit, az egyik városrészben Póczik József egykori labdarúgó, edző indul színeikben.

Neupor Zsolt azt mondta, a DK-nál alapelv, hogy az egyéni jelöltek kerülhetnek fel a listára. Szólt arról is, hogy októberben az EP-választáson elérttel arányos eredményt várnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.