Megújult szociális étkezde Újbudán

A XI. kerület Európai Uniós forrásból csaknem 15 millió forintért felújította a naponta 550 adag ételt készítő szociális konyháját, ahol a kerület lakosai jövedelemtől függően naponta 55 illetve 125 forintért juthatnak meleg ételhez. A megújult helyiséget Molnár Gyula polgármester adta át.

Újbudán csaknem 20 éve működik a Szociális Konyha és Étterem, összes helyiségének, a bejáratnak és a parkolóhelyeknek is megtörtént az akadálymentesítése. A belső térben megszüntették a küszöböket, a járófelületeket vezetősávval látták el, akadálymentes lett a WC és a zuhanyzó is. A vakoknak és a gyengén látóknak síkírásos, dombornyomott és Braille írásos, szimbólumokkal kiegészített táblák segítik a tájékozódást. A hallássérülteknek pedig az étteremben indukciós hurkot iépítettek ki. Az épületvillamossági felújítás során akadálymentes kapcsolók és lámpatesteket is beépítettek.

A szociális konyhán naponta 550 adag normál és diétás meleg étel készül, melyet a kerületben élők jövedelemtől függően 55 illetve 125 forintért vásárolhatnak meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.