Megújulhat a Nyugati tér

Kulturális rendezvények, kiállítások megtartására is alkalmas zöldkert kialkításával megújítaná a Nyugati téri egykori Skála Metró áruház előtti területet az épületben működő szórakozóhely.

Magánbefektetői közreműködéssel megszépülhet Budapest egyik központi tere, a Nyugati tér Skála Metró előtti része. Ennek érdekében kereste meg ugyanis az egykori áruházban működő West-Balkán szórakozóhely tulajdonosa Terézvárost. Úgy tudjuk, a VI. kerület nyitott a kezdeményezésre, mivel a tervekben egy közkert kialakítása is szerepel, a zöldfelületek bővítése pedig része a városrész ez irányú programjának.

A WB közleménye szerint a terveknek megfelelően halad a szórakozóhely építése a Nyugati téren, a Skála Metró előtti terület építészeti tervei pedig már elkészültek. A nyolcvanas évek legendás áruházának tövében található terület az elmúlt évtizedekben inkább koszosságáról, elhagyatottságáról volt hírhedt.

Többek között ezt a területet újítaná fel a WB csapata. Ha sikerül megállapodniuk az önkormányzattal, a befektető zöld hagyományaihoz méltó kert létesülhet a város közepén, kialakítva Budapest egyik legszínvonalasabb szabadtéri kávézóját a forgó óra közvetlen szomszédságában. A tervek szerint itt a nyár folyamán kiállítások és egyéb programok várják majd a vendégeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.