Megtörtént az elkerülhetetlen – elkeveredtek a tankönyvek

Idén is probléma merült fel a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó (NTK) könyveinek szállításával. Több iskolába a kiadványok egy része érkezett csak meg. Van, ahol a tanári példányokkal is gond van.
A KLIK táblázatot kért az iskoláktól, melyben részletezni kell, hogy hány diák nem kapott tankönyvcsomagot. Az intézményfenntartó központ csak éppen arra nem kíváncsi, hogy a kiszállított csomagokban mennyi hibás termék van – mondták az iskolakezdésről egy vidéki intézményben a 444.hu-nak.

A portál beszámolója alapján a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó könyvei több iskolába nem érkeztek meg. Az is előfordult, hogy a rászorulóknak szánt ingyenes kölcsönpéldányokat a forgalomból már kivont, korábbi kiadványokkal helyettesítettek. Néhány intézményben az ingyenes könyvek fele is problémás lehet a lap értesülései szerint.

Volt olyan iskola, ahol a tanári példányokkal voltak problémák, ami azért baj, mert a tanítás már három napja elkezdődött, és az oktatóknak a hibás vagy meg nem érkezett példányokból kellene tanítaniuk.

Azt NTK-nál azt mondták, minden könyvet kiszállítottak határidőre. A problémákról ők is tudnak, azt azonban nem tudták megmondani, körülbelül hány helyen van gond a könyvekkel. A gondok orvoslásában közreműködnek és segítenek a KELLO munkatársainak – mondták a tankönyvkiadónál. A pótrendeléseket a héten kell összeírni, azokat októberig teljesítik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.