Megtámadták a kormányzati információs hálózatot

Az elmúlt 24 órában több hullámban, ezres nagyságrendben támadás érte külföldi szerverekről a kormányzati informatikai hálózatot, a támadásokat sikerült elhárítani – közölte a Belügyminisztérium szombaton.

A támadások folyamatosak, ezeket a kormány intézkedéseivel elhárította és a védelem érdekében a továbbiakban is mindent megtesz - tették hozzá közleményükben.

Azt írták, a támadások a kormányzati informatikai hálózat nyilvános pontjainak kihasználásával, így például a kormányzati weboldalon és az akadémiai hálózaton keresztül történtek.

Kiemelték, a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje az állam működését biztosító hálózatot és ezáltal a magyar emberek biztonságát.

Bakondi György, Orbán Viktor miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója szerint nagyfokú szervezettségre utal a magyar kormányzati rendszereket érő informatikai támadás.

Bakondi közölte, nem tudni, ki áll a támadás hátterében, de a kormányzati adatbázisoknak fejlett informatikai védelmi rendszerük van.

Az M1-en elhangzott, hogy egyetlen nap alatt mintegy 62 ezer támadás érte a kormányzati informatikai hálózatot, a támadók többek között a kormány és a Magyar Tudományos Akadémia honlapját is elérhetetlenné tették.

Bakondi azt is elmondta: a magyar kormányzati informatikai gerinchálózatot érő úgynevezett túlterheléses támadás jelenleg is tart.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.