Megtalálták a hetedik áldozatot is

Újabb holttestet találtak a vörösiszap elöntötte Devecser közelében péntek délután, ezzel hétre emelkedett a halálos áldozatok száma - közölte Dobson Tibor katasztrófavédelmi szóvivő.

Az áldozatot Devecser határában találták meg a speciális mentők, nem messze attól a helytől ahol egy néhány órával korábban egy másik eltűnt ember holttestét találták meg - mondta a kárelhárítás szóvivője. Tájékoztatása szerint ezzel hétre emelkedett az isdzapkatasztrófa áldozatainak száma, de még egy embert keresnek az eltűntek közül. A pénteken talált két áldozat kilétéről nem tudott felvilágosítást adni.

A TV2 péntek esti híradója szerint egy idős férfi és egy idős nő holttestét találták meg, mindketten kolontáriak. Kolontárból a hétfői iszapömlés után két nő és egy férfi tűnt el.

A speciális mentők és a katasztrófavédelmi egységek a tragédia bekövetkezte óta éjjel-nappal keresik az eltűnteket. Többször átkutatták a vörösiszappal elöntött Torna-patakot, illetve lecsapolták a halastavat is. A térségben folytatják a kutatást a többi eltűnt után.

A vörösiszapömlés halálos áldozatainak száma péntek hajnalban emelkedett ötre: a veszprémi kórházban meghalt egy 81 éves férfi, aki súlyos sérüléseket szenvedett. A másik négy áldozat egy 14 hónapos kislány, egy középkorú férfi és egy nő, valamint egy idős asszony belefulladt az áradatba, amikor rájuk zúdult az iszap. További két embert még eltűntként keresnek.

Az OKF csütörtöki tájékoztatása szerint több mint 150 sérültet láttak el eddig a kórházak a vörösiszapömlés miatt. Többen még mindig súlyos, életveszélyes állapotban vannak, elsősorban vegyi égési sérüléseik következtében.

Az iszapáradat hatodik áldozatát teszik koporsóba a devecseri kastélykertben
Devecser, 2010. október 8. Az iszapáradat hatodik áldozatát teszik koporsóba a devecseri kastélykertben egy ajkai temetkezési vállalat dolgozói, miközben még zajlik a helyszínelés. Ipari katasztrófa történt 2010. október 4-én a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. (MAL Zrt.) Ajka melletti tározójánál, ahonnan gátszakadás után mintegy egymillió köbméternyi mérgező, maró hatású vörösiszap ömlött ki. A mérgező anyag Devecsert, Kolontárt, Somlóvásárhelyet öntötte el, amely közel 40 négyzetkilométeren veszélyezteti a lakosságot és az élővilágot. A katasztrófában eddig hatan vesztették életüket, két embert eltűntként tartanak nyilván és többeket kórházban ápolnak. MTI Fotó: Kallos Bea
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.