Megszüntették a gyerekekkel ketrecharcokat szervező egyesületet

A Budapest Környéki Törvényszék megszüntette a korábban szegény sorsú gyermekekkel ketrecharcokat szervező Mix Martial Art Kevert Harcművészeti Országos Szövetséget (MMA) - közölte az ügyben feljelentést tevő Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke hétfőn az MTI-vel.
A Blikk még 2014. június 10-én számolt be arról, hogy szegény sorsú tizenéves gyerekeket "verekedtetnek egymással" az egyik legkeményebb küzdősportban, az MMA-ban, fejvédő nélkül, felnőtt szabályok szerint, és a legutóbbi ketrecharcban három gyerekhez is mentőt kellett hívni súlyos sérülésük miatt.

Az ügyben Rétvári Bence feljelentést tett.

A kereszténydemokrata politikus az MTI-nek elmondta: a Budapest Környéki Törvényszék közelmúltban jogerőre emelkedett ítéletével - az ügyészi keresetben indítványozottakkal egyezően - megállapította az egyesület megszűnését.

Rétvári Bence kiemelte: azért tett korábban feljelentést, mert tűrhetetlennek tartja, hogy valakik gyerekek egészségét veszélyeztetve szerezzenek anyagi hasznot.

A szervezet megszűnésével a gyermekek kihasználásának egy formája is jó eséllyel megszűnik Magyarországon. A gyermekeket védő jogszabályok ma már nyújtanak akkora védelmet, hogy meg lehessen szüntetni ilyen törvénysértő szervezeteket. Az eredményhez az ügyészség alapos munkájára is szükség volt - jegyezte meg.

A KDNP alelnöke kiemelte: arra fognak törekedni a jövőben is, hogy a gyermekek biztonságban nőhessenek fel.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.