Megszüntette az LB a törvénysértő polgármester tisztségét

Végérvényesen megszüntette Szakoly polgármesterének tisztségét a Legfelsőbb Bíróság, helyben hagyva azt a tavaly márciusi ítéletet, amely különböző törvénysértések miatt mondta ki Szűcs Gabriella tisztségének megszűnését.

Felülvizsgálati kérelem alapján megszüntette Szakoly polgármesterének tisztségét a Legfelsőbb Bíróság (LB) - tájékoztatta a független önkormányzati vezetőt perbe hívó három képviselő szerdán az MTI-t.

Kerecsen József és Kállai Zsolt (Fidesz), illetve Fényes Zsolt (volt MSZP-s) képviselő az ítéletet is eljuttatta az MTI-hez, amely szerint az LB hatályon kívül helyezte a Debreceni Ítélőtábla döntését, s az ügyben az első fokon eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság ítéletét hagyta helyben. Utóbbi, különböző törvénysértések miatt, tavaly márciusban mondta ki Szűcs Gabriella tisztségének megszüntetését - áll a végzésben, amely ellen további felülvizsgálatnak már nincs helye.

Rácz János, az Észak-alföldi Államigazgatási Hivatal szabolcsi kirendeltségének vezetője az ítélettel kapcsolatban elmondta: a polgármesternek nyolc napon belül át kell adnia hivatalát a község alpolgármesterének, aki az őszi önkormányzati választásokig látja el a helyhatósági vezető tisztséget a településen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.