Megszüntették a nyomozást Molnár Gyula ellen

Bűncselekmény hiányában a BRFK megszüntette azt a nyomozást, amelyet a Molnár Gyula, Újbuda volt MSZP-s polgármestere által kötött szerződések miatt indított 2011-ben. Hűtlen kezelés gyanújával vizsgálták a Bikás parki sportcentrum magánkézbe játszásának körülményeit.

A XI. kerület fideszes vezetése szerint több száz milliós kár keletkezett, ezért várhatóan panasszal élnek a megszüntetés ellen - írja a mno.hu.

A cselekmény nem volt bűncselekmény – ezt állapította meg az újbudai Bikás parki sportcentrum ügyében csaknem öt éven át folytatott nyomozás után a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Lapunk kérdésére a nyomozó hatóság a büntetőeljárási törvényre hivatkozva közölte: az ügy részleteiről nem kívánnak nyilatkozni.

Molnár Gyula, Újbuda volt MSZP-s polgármestere még 2005-ben kötött 15 éves bérleti szerződést a kerületi Bikás park egy részének hasznosítására. A százmilliós beruházást az időközben csődbe ment cég a háromszorosára duzzasztotta. Molnár a kerület 2011-es feljelentése szerint képviselő-testületi felhatalmazás nélkül a megemelt beruházási érték száz százalékára vállalt garanciát úgy, hogy az önkormányzati ingatlanra 300 milliós jelzálogot jegyeztek be.

A fideszes vezetés kivásárolta a cég 240 milliós tartozását. – A követelés mára meghaladta a 300 millió forintot – mondta 2015 végén Szilágyi István, Újbuda jogi képviselője. Az önkormányzat évekkel ezelőtt birtokba vette az ingatlant, kifizetetlen számlák tömegével együtt, de a most is tartó végrehajtási eljárás elhúzódása további károkat okozhat. Az ügyvéd a portál érdeklődésére jelezte: a nyomozást megszüntető határozatot szerdán kapták kézhez, még tanulmányozzák, de az ellen várhatóan panasszal élnek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.