Megszűnt a nyomozás a gyanús hajdúsámsoni beruházások ügyében

A Hajdúsámson volt polgármestere és önkormányzati képviselői ellen különböző visszaélések miatt tett feljelentés ügyében megszűntette a nyomozást a rendőrség. Az eljárás szerint az önkormányzat előző vezetése nem követett el hűtlen kezelést.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a héten megszűntette azt a nyomozást, amelyet jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt folytattak Andó Lászlóné, Hajdúsámson volt fideszes polgármestere és a városi képviselő-testület tagjai ellen tett följelentés ügyében.

A följelentés alapja az volt, hogy a városvezetés egyes tagjai különböző helyi beruházások - többek között épületfelújítások, építkezések, önkormányzati telekértékesítések - során visszaéléseket követek el, állítólag kenőpénzeket tettek zsebre, s több tízmillió forinttal megkárosították a település kasszáját.

A rendőrség a nyomozás folyamán azt állapította meg, hogy a följelentésben foglalt cselekmények nem bűncselekmények. Beszerezték az Állami Számvevőszék Hajdúsámsonnal kapcsolatos vizsgálatait is, amelyek bűncselekmény elkövetésére utaló adatokat nem tartalmaztak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.