Megszólalt Király: "nem én rendeltem a bajai videót!"

Interjút adott a Blikknek az MSZP sporttagozatának alelnöke, akit egyes sajtóhírek szerint a bajai kamuvideó megrendelésével hoznak összefüggésbe. Király György határozottan cáfolja, hogy köze lenne a botrányos felvétel elkészítéséhez.

"Nem rendeltem semmiféle videót, azt nekem K. Attila mutatta meg. Én nem ismerem a rendőrségi vallomásokat, és így az is új nekem, hogy ezt mondta az egyik készítő" - nyilatkozta a Blikknek adott interjújában Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke, akit - szintén a Blikk információi szerint - a felvétel készítői a videó egyik megrendelőjeként neveztek meg. 

Király az interjúban elmondta: nem tudja, hogy kik készítették a videót, és nem ismeri a videón szereplő személyeket sem. "Nagyon meg lennék lepve, ha bármikor jártak volna nálam. Az általam eddig hallott nevek nekem semmit nem mondanak" - fogalmazott a politikus, hozzátéve: tudomása szerint a hivatkozott vallomásokban éppen annak cáfolata hangzik el, hogy ő rendelte volna meg a felvételt. 

Király azt elismeri, hogy K. Attilát három éve ismeri, egy rendezvényen mutatták be őket egymásnak. A felvétel útjával kapcsolatban az MSZP-s politikus így nyilatkozott: "K. Attila megmutatta nekem a videót, ami rossz minőségű volt, de úgy tűnt, mintha bűncselekmény történne rajta. Mivel nekem nem volt módom megítélni sem az eredetiségét, sem a rajta látszó cselekmények minősítését, ezért vittük el, hogy ott is nézzék meg, és döntsék el, hogy mit kell vele csinálni" - mondta. 

Király György azt is cáfolta, hogy az átadásnál Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes jelen lett volna. "Ketten bementünk a székházba, és csak Szakács Lászlóval beszéltünk. Őt sem mint kabinetfőnököt ismertem, hanem én úgy tudtam róla, hogy büntetőjogász (...) Számomra az a kérdés a döntő, hogy én rendeltem-e egy ilyen videót. Kérem, gondolják végig: ha akarnék csináltatni egy kamu videót, erre vajon általam nem ismert, vagy csak felületesen ismert személyeket kérnék meg? Amikor megkapnám a kamu videót, akkor azt alaposan megnézném, vajon jó az számomra, vagy rögvest elrohannék vele egy büntetőjogászhoz – mint ahogy történt? Egyeztetném pontosan, hogy mit szeretnék kapni, vagy csak úgy általában kérném – mint ahogy a vallomásban szerepel? S azt vajon fel akarnám használni, amikor teljesen világos, hogy a képen szereplő személyeket a hatóság órák alatt fogja megtalálni, és akkor az egész lelepleződik?" - teszi fel a kérdést a Blikk interjújában Király György. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.