Megszólal a cigányok elleni sorozatgyilkosság egyik gyanúsítottja

A Népszabadság pénteken különös körülmények között készült interjút közöl. A cigányok ellen elkövetett, hat emberéletet követelő sorozatgyilkosság egyik gyanúsítottját, Cs. István írásban válaszol a hozzá a börtönbe ügyvédje útján eljuttatott kérdésekre.

A 28 éves férfit augusztus 21-én alkalmi munkahelyén, egy debreceni diszkóban vették őrizetbe. Őt mintegy fél órával később, mint társait, mert a zsúfolt szórakozóhelyet lerohanó fővárosi kommandósok igazoltatás után elengedték a helyszínről. Aztán visszahívták, és mielőtt még motorjával odaért volna, leintették, majd leteperték. A teljes interjút itt olvashatja!

Cs. Istvánt és három társát két nappal később helyezték előzetes letartóztatásba. Az egykori hivatásos katonát a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerdai közleménye szerint az 54 éves Kóka Jenő idén április 22-i, tiszalöki meggyilkolásában való bűnsegédséggel gyanúsítják - az eddigi gyanút várhatóan a jövő héten módosítják. Ebből következően az emberölést az NNI szerint a K. fivérek, Árpád és István, követték el. Cs. Istvánt kétszer hallgatták ki, de mivel a hatóságok által már a négy férfi lefogását követő napon emlegetett bizonyítékokat a rendőrség csak december 7-én tárta védője elé, mindeddig nem tett vallomást.

Cs. István az első, aki a nyilvánosság elé lép a sorozatgyilkosság négy gyanúsítottja közül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.