Megsértették Lázár János emberi méltóságát: félmilliós kártérítést kapott

Ötszázezer forint nem vagyoni kártérítést fizet a Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft. a Lázár Jánost szállító mikrobusz tavaly őszi balesete után megjelent, az államtitkár emberi méltóságát sértő kommentek miatt - közölte a Kormányzati Információs Központ kedden az MTI-vel. A pénzt a politikus a karambolban meghalt nő családjának ajánlotta fel.

A Kormányzati Információs Központ tájékoztatásában felidézte, hogy tavaly októberben a Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt szállító mikrobusz balesetet szenvedett, amelyben egy gyermekes fiatal nő meghalt. Lázár János egyes sajtótudósításokkal összefüggésben személyiségi jogának megsértése miatt pert indított.

A Lázár Jánost szállító autó az árokban állt meg az ütközés után
Kecskemét, 2012. október 24. Rendőrök helyszínelnek egy összeroncsolódott mikrobusz mellett az M5-ös autópálya Budapest irányába vezető oldalán, a 107-108 kilométerszelvény között, Kecskemét közelében 2012. október 24-én. A Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, Lázár Jánost szállító autó az elsődleges információk szerint egy a belső sávban veszteglő személyautónak ütközött. A két gépjármű balesetében egy nő életét vesztette. MTI Fotó: Noszlopy N. Miklós

A perben a Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft. elismerte, hogy a www.delmagyar.hu hírportálon a Lázár János autója karambolozott – egy 36 éves szentesi nő meghalt című cikkhez kapcsolódó kommentek megsértették a politikus emberi méltóságát – írta közleményében az információs központ.

A kiadó vállalta – folytatták –, hogy közleményt jelentet meg, amelyben sajnálkozását fejezi ki, amiért megsértette Lázár János emberi méltóságát, továbbá azt is: a rendelkezésére álló eszközökkel mindent megtesz azért, hogy az általa működtetett portálon a jövőben ne jelenjenek meg az államtitkár személyiségi jogait sértő hozzászólások.

Emellett a kiadó kötelezettséget vállalt arra, hogy 15 napon belül megfizet Lázár János kérésére és felajánlására ötszázezer forint nem vagyoni kártérítést a balesetben elhunyt nő családjának - tudatta az információs központ, hozzátéve, a Győri Törvényszék július 2-i végzésével jóváhagyta az egyezséget.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.