Megsértették Demeter Ervin jó hírnevét

Demeter Ervin fideszes országgyűlési és egri önkormányzati képviselő jó hírnevének megsértése miatt nem jogerősen elmarasztalta a Heves Megyei Bíróság Török Zsolt szocialista parlamenti képviselőt - tájékoztatta az MTI-t a Fidesz egri választókerületi titkára kedden.

Demeter Ervin, aki a Fidesz egri választókerületének elnöke is, személyiségi jog megsértése miatt nyújtott be keresetet Török  Zsolt ellen - közölte Deé András.

A bíróság megállapította, hogy Török Zsolt megsértette Demeter  Ervin jó  hírnévhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy 2008. szeptember 28-án egy sajtótájékoztatón azt a hamis látszatot keltette, miszerint az Eger városában néhány éve tapasztalható egyes jogsértő cselekmények, a többi között pártszékházak megtámadása, névtelen levelek küldözgetése, valamint egy "lehallgatási botrány", illetve Demeter Ervin személye között összefüggés érhető tetten.

A bíróság eltiltotta Török Zsoltot a további jogsértésről,  valamint 400 ezer forintnyi nem vagyoni kár megtérítése mellett arra  kötelezte, hogy tegye közzé "sajnálkozását" közlemény formájában egy  országos napilapban - mondta Deé András.

Török Zsolt az MTI-nek az ítéletre reagálva elmondta: a "sajnálatos" kijelentés egyetlen mondata volt összesen "13  sajtótájékoztató hanganyagának". Ezek során azt vetette fel, hogy Demeter Ervin milyen kapcsolatot tartott fenn az  "árnyék-titkosszolgálattal".

Egyébként jogi szakértőkkel kíván konzultálni arról, hogy fellebbezzen-e az elsőfokú, nem jogerős döntés ellen. Erre 15 napja  van attól fogva, hogy írásban kézhez kapja az ítéletet - mondta a szocialista országgyűlési képviselő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.