Mégsem volt részeg a karambolozó Kiss Ernő?

Kiss Ernő nem volt részeg, amikor 2007-ben összetört három parkoló gépkocsit - írja a Blikk.

A lap mindezt a Fővárosi Ítélőtábla friss végzéséből tudta meg: az ítélőtábla ugyanis perújítást rendelt el. Ráadásul a perújításon, ügyészi forrásaik szerint, fel is menthetik az ittas járművezetés vádja alól a rendőrtábornokot.

A cikk emlékeztet, hogy Kiss Ernőt 2009-ben 810 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, és 2 évre eltiltották a gépjárművezetéstől ittas járművezetés és a hatóság félrevezetése miatt. Ezt később jogerősen 450 ezer forintra és 1 évre mérsékelték. 2007. november 23-án 5 óra 32 perckor az orvos szakértő szerint 1,45 ezrelékes, közepesen ittas állapotban szolgálati autójával összetört három parkoló gépkocsit Angyalföldön. Az autóját otthagyta, s csak 11 óra tájban állították elő vérvételre, ekkor 0,555 ezrelék volt az alkoholszintje. Ebből visszaszámolva állapította meg a szakértő az 1,45 ezrelékes értéket. Kiss Ernő előbb úgy védekezett, hogy nem is ő, hanem a hasonmása vezette az autót, majd azt mondta: reggel 7 óra körül „beindult" a szíve, ezért megivott 2-3 deci konyakot. Erre tanúja is volt. 

A Fővárosi Ítélőtábla most megállapította: a jogerős ítéletnél nem vették figyelembe a védelem szakértőjének véleményét, aki azt állította, nem lehet pontosan megállapítani, hogy a balesetkor mennyi alkohol volt a tábornok véré­ben. A perújítás eredménye azért is fontos Kiss számára, mivel egy 2010-es ittas vezetése miatt visszaesőként 4 hónap felfüggesztett fogházra ítélték, s lefokozták; ha a 2007-es ügyben felmentik, újra kell tárgyalni a 2010-es ügyet is – tudtuk meg Holló Gábortól, Kiss ügyvédjétől. Az ORFK álláspontja szerint az újratárgyalt ügyek jogerős eredményétől függ majd Kiss tábornoki rangjának és egyenruhájának újbóli használata, amit kérvényezett az egykori Központi Bűnüldözési Igazgatóság (az NNI jogelődje) volt vezetője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.