Mégsem nyit ki a Zöld Pardon

Ma a 0. napi Tankcsapda-koncerttel nyitott volna új helyén, a Rákóczi híd budai hídfőjénél a ZP. Talán egy hét múlva.

Elmarad, elmarad, elmarad – sorakoznak a feliratok a Zöld Pardon honlapján a koncerteknél. "Szerda délután hosszasan egyeztettünk a Zöld Pardon engedélyének szempontjából illetékes önkormányzat jegyzőjével és mivel egy jogszabály értelmezésében álláspontjaink nem közeledtek, arra az elhatározásra jutottunk, hogy április 19-i 0. napunkat és első heti koncertjeinket elhalasztjuk – áll a magyarázat az  új helyre költöztetett szórakozóhely blogjában.

A Rákóczi híd budai hídfőjénél épülő Zöld Pardon
Budapest, 2012. április 15. A Rákóczi híd budai hídfőjénél épülő Zöld Pardon szabadtéri szórakozóhely. MTI Fotó: Földi Imre

Már tegnap is azt írtuk, hogy kérdéses a mára tervezett Tankcsapda-koncert, mivel az eljárásra kijelölt XII. kerület elutasította a ZP engedélykérelmét. Kővári Zsuzsa, a ZP ügyvezetője nem értette az elutasítást, de szerinte nem is kell engedély a nyitáshoz, ha 1000 fő alatti rendezvényt tartanak. Így a legrosszabb, ami szerinte történhet, hogy ezer látogatónál több nem tud csütörtökön bejutni az új Zöld Pardonba.

Úgy tűnik, van ennél rosszabb is: egyáltalán nem nyit ki a ZP. A közleményük szerint "továbbra is fenntartjuk azon álláspontunkat, hogy az általunk jogszerűen bérelt magánterületen elhelyezett eszközeink és konténereink nem építési engedély kötelesek, mint ahogyan nem lennének azok a Hajógyári szigeten, a Tabánban vagy a város bármelyik, hasonló besorolású területén sem. A ZP a rendezvénytartáshoz szükséges szakhatósági engedélyeket egy kivétellel megkapta." A konténerek használatbavételének megtiltásával azonban lehetetlenné vált a nyitás, mert a működésükhöz szükséges infrastruktúra (irodák, mosdók, raktárak) túlnyomó többsége azokban a konténerekben helyezkedik el. 

A cégnél abban bíznak, hogy egy hét alatt rendeződik a helyzet, és megnyithatnak. Az elmaradó koncertekre elővételben jegyet vásárlókat az ígéret szerint 72 órán belül kártalanítják. 

A XII. kerületi önkormányzat szerdán közölte az MTI-vel, hogy a ZP ügyében jelenleg három engedélyezési eljárás van folyamatban: az építésigazgatási, a rendezvénytartási és a működési engedély iránti eljárás. Közleményük szerint a Hegyvidéki Önkormányzat szerdán, az építéshatósági eljárásban – a jogszabályi feltételek hiánya és engedély nélküli építési tevékenység miatt – elutasította a kft. építési engedély iránti kérelmét. Ezzel egyidejűleg a hatósági engedély és bejelentés nélkül, szabálytalanul végzett építési munkák azonnali leállításáról rendelkeztek, így az épületek használata nem engedélyezett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.