Mégsem zárják be a Déli pályaudvart

A személyszállításhoz nem nyúlnak, de elvinnének minden olyan tevékenységet, amely nem tartozik a MÁV profiljához – derül ki abból az interjúból, amelyet Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter adott a Figyelőnek.
Seszták elmondása szerint a Déli pályaudvar sorsa téma volt a Varga Mihály vezette gazdasági kabinet ülésén és a kormányülésen is, ahol az a konszenzus alakult ki, hogy egyelőre nem zárják be a Déli pályaudvart, a tehermentesítés jegyében viszont elvennék tőle a MÁV működésébe kevésbé illeszkedő területeket, mint például a raktározást. A személyszállítás marad – hangsúlyozta a tárcavezető.

Seszták az interjúban beszélt vasúti fejlesztésekről is. A 4-es metró és az épülő nagykórház miatt bővítik a Kelenföldi pályaudvart, és felújítják a Nyugati és a Keleti pályaudvart is.

Bár korábban eldöntött ténynek számított, hogy a Déli pályaudvart bezárják, és zöldövezetet létesítenek a helyén – ezzel a tervvel egyetértett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tarlós István budapesti főpolgármester is –, úgy tűnik, a kormány végül meghajolt a bezárás elleni tiltakozás észérvei előtt. Ha ugyanis a Déli pályaudvar bezárnák, Érdről, Nagytétényből, illetve valamennyi érintett vasútvonal felől jelentősen romlana több csomópont elérhetősége: a Széll Kálmán tér, a Batthyány tér vagy a Kossuth tér megközelítése 10-12 perccel hosszabbá válna, a hűvösvölgyi villamos vonalán vagy az Óbudán lévő csomópontok elérési ideje pedig ennél is nagyobb mértékben nőne.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.