Megrongálták a miskolci Fidesz-irodát

Egy csuklyás fiatalember törte be a miskolci Fidesz-iroda ablakait a párt alelnöke szerint. Pelczné Gáll Ildikó brutális célzatú politikai támadásról beszél, és a kormányt vádolja. A szocialisták sajnálják.

"Brutális célzatú politikai támadásnak" minősítette a miskolci Fidesz-iroda ablakainak betörését Pelczné Gáll Ildikó.

A Fidesz alelnöke kedden Miskolcon tartott sajtótájékoztatót, ahol úgy fogalmazott: ez a támadás mutatja a miskolci közhangulatot és egyáltalán a közbiztonságot.

Az esetnek szemtanúja is volt, aki értesítette a rendőrséget. Pelczné Gáll Ildikó elmondása szerint egy "csuklyás fiatalember" törte be a pártiroda ablakait Miskolc belvárosában.

Sokszor mondták már, hogy a város közbiztonsága nem megfelelő, "majd száz rendőrjárőr hiányzik Miskolc utcáiról" - mondta a politikus, hozzátéve: a legnagyobb probléma ugyanakkor az, hogy "a gyűlöletkeltés a politika színterére emelkedik", ezt mindannyian elítélik. A kormány ugyanakkor elérte célját, hiszen megjelent Miskolcon a gyűlöletkeltés politikája - fogalmazott Pelczné Gáll Ildikó.

Répássy Róbert a párt miskolci országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón megjegyezte: "a politikai indíték egyértelmű, ez az épület több mint másfél évtizede Fidesz-irodaként működik", ezért szerinte kifejezetten a párt irodája elleni támadás volt a szándék. Mind a gyűlölet politikáját, mind a politikai vélemények erőszakos kifejezését elítélik, és erre szólítanak fel mindenkit - tette hozzá.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője a szocialista párt nevében együttérzését fejezte ki a  Fidesz-iroda megrongálásának kárvallottjaival, "hiszen maga is számos esetben megtapasztalta már a politikai gyűlölködés következményeit, amikor pártirodáit felgyújtották, szocialista képviselők lakására
Molotov-koktélt dobtak, fehérporos küldemények és fenyegető levelek sorozatát kapták". Az MSZP elítéli az erőszak módszereit és a romboló politikai indulatok keltőit, bármely pártot szemelik is ki áldozatul. Lendvai közleménye szerint olyan országban akarnak élni, ahol a demokratikus közéletet semmi sem fenyegeti. "Ehhez az kell, hogy egyetlen parlamenti párt se álljon szóba szélsőségekkel, és ne bélyegezze ellenségnek a másikat."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.