15 - 20 sírt dúltak fel a gyöngyösi zsidó temetőben

Ismeretlenek megrongálták a gyöngyösi zsidó temetőt, tizenöt-húsz sírt, köztük két kriptát dúltak fel, földi maradványokat szórtak szét a hétvégén - közölte Weisz Péter, a gyöngyösi zsidó hitközség elnöke vasárnap az MTI-vel.
A 45 év után tavaly novemberben újjáalakult gyöngyösi zsidó hitközség elnöke azt mondta: még tart a károk felmérése, az azonban már látszik, hogy példa nélküli vandál pusztítást végeztek a tettesek a sírkertben, amelynek a kerítését is megrongálták. Firkálásokat, feliratokat viszont nem találtak.

Legutóbb két éve történt kisebb rongálás a temetőben, ám annak mértéke össze sem hasonlítható a mostani pusztítással - tette hozzá.

Weisz Péter szólt arról is, hogy Tatár László, Gyöngyös egyik alpolgármestere vasárnap a helyszínen járt, és felajánlotta a város segítségét a helyreállításhoz. Segítséget ajánlott fel a katolikus egyház is.

"Érthetetlen ami történt, hiszen Gyöngyös lakossága mindig is befogadó volt. Hasonló tettre még nem volt példa a városban" - mondta a hitközség elnöke.

A rendőrség hétfőre ígért tájékoztatást a történtekről.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.