Megnyílt a Szeretetposta Nagykarácsonyban

Huszonharmadik alkalommal nyitotta meg kapuit vasárnap a Szeretetposta a Fejér megyei Nagykarácsonyban, az esemény részeként a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettes és a székesfehérvári római katolikus egyházmegye püspöke gyújtotta meg az első adventi gyertyát.

A rohanó világban minden embernek szüksége van arra, hogy néha csendesség és béke vegye körül. Ilyenkor tudjuk végiggondolni, kinek okoztunk örömet, kivel tettünk jót – mondta a székesfehérvári római katolikus egyházmegye püspöke, Spányi Antal a nagykarácsonyi gyertyagyújtást megelőzően az egybegyűlteknek. "A Karácsony akkor lesz szép, ha szívünkben és lelkünkben érettek vagyunk a békére" – tette hozzá.

Gyerekekkel beszélget a Mikulás Nagykarácsony településen. A helyi postahivatalban ünnepi pecsétet nyomnak a következő hetekben

A Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese, Bakati Gábor hangsúlyozta, a posta és annak minden dolgozója ilyenkor "részese lehet a varázslatnak". Ugyanis a vállalat adja meg a keretet a Szeretetposta szolgáltatásának. Horváth Sándor, a pécsi területi postaigazgató a Szeretetpostáról szólva felidézte, a szolgáltatás alkalmi bélyegzést jelent, 1988 óta létezik és valamennyi postahelyen igénybe vehető.

Ehhez mindössze annyit kell tennie az ügyfélnek, hogy megvásárolja a "Karácsonyi Posta" jelzőt és felragasztja a képeslapokra, levelekre. A küldeményt ezt követően a posta Nagykarácsonyba továbbítja, ahol Advent ünnepéhez kapcsolódó, hetente változó grafikájú, díszes bélyegzőlenyomattal látják el azokat, a megszokottól eltérően nem fekete, hanem zöld színű bélyegzőfesték használatával.

Horváth Sándor hozzátette, az utóbbi években 120-150 ezer küldemény futott át a nagykarácsonyi postán, napi sok ezer levél és képeslap formájában. Akadt olyan év a korábbiakban, amikor advent idején 450-500 ezer küldemény fordult meg Nagykarácsonyban. A képeslapforgalom csökkent az utóbbi időszakban, de valamelyest nőtt a borítékos üdvözlőlapok száma. A helyben található Mikulásház is naponta több ezer levelet fogad és indít útjára. A megnövekedett forgalom miatt az amúgy kétfős postahivatal ebben az időszakban megduplázott létszámmal működik.

A november 27. és december 26. között használatos nagykarácsonyi bélyegzők grafikáját – a 2011. évi karácsonyi bélyegsorozatot és személyes bélyegívet is tervező – Domé Eszter grafikusművész készítette. Az első héten az Angyali üdvözlet, a másodikon Mária és a kis Jézus, a harmadikon a pásztorok hódolása, míg az utolsó héten a három királyok lesznek láthatók a különleges karácsonyi bélyegzőkön.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.