Megmondjuk ki lesz az MSZP majális meglepetése!

A korábbi MSZP-pártelnökök is felszólalnak a vasárnapi szocialista majálison, így Lendvai Ildikó és Gyurcsány Ferenc is – értesült a Népszabadság. Lapunk forrásai szerint a rendezvényen beszédet mond egy meglepetésvendég is. Eláruljuk ki lesz az.

Döntés született arról, hogy a vasárnapi szocialista majálison mindegyik korábbi pártelnök is felszólal majd a színpadon, így Kovács László, Hiller István, Gyurcsány Ferenc és Lendvai Ildikó is. A főszónok Mesterházy Attila jelenlegi pártvezér lesz, de információink szerint színpadra áll Szanyi Tibor is, aki az aláírásgyűjtő akció eredményéről ad majd számot.

A Népszabadság értesülései szerint a pártvezetés meglepetésvendéget is hívott: Tétényi Éva, független esztergomi polgármester személyében. Úgy tudjuk, a politikusnő elsőre elvállalta a felkérést és jelezte: elmegy a szocialista majálisra.

Érdekesség, hogy Tétényi Éva legutóbb az LMP demonstrációján szólalt fel vendégként. Esztergom független polgármestere megköszönte, hogy a Vörösmarty téren összegyűlt tömegben többen őt támogató plakátokat tartottak. „Magyarország ugyanolyan gondban van, mint Esztergom, egyre inkább úgy tűnik, hogy Esztergom jelene lesz Magyarország jövője”- mondta, hozzátéve: nem az erőfitogtatás, nem egymás semmibevétele, hanem épp ellenkezőleg, a párbeszéd lenne a megoldás.

Esztergom polgármestere legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az egyik kereskedelmi tévé reggeli műsorában azt mondta: elképzelhető, hogy egy nő lesz Orbán Viktor miniszterelnök kihívója a 2014-es választásokon, és az idő majd eldönti, hogy ez a nő ő lesz-e.

Tétényi úgy vélte: azoknak az embereknek jelenthet egy nő civil alternatívát Orbán Viktorral szemben, akik kiábrándultak a pártpolitikából. Esztergom első embere nemrég gyalog vitte Orbán Viktorhoz petícióját, amelyben arra kérte a kormányt, hogy kezdeményezze az esztergomi képviselő-testület feloszlatását. Érdemi eredménye azonban az akciónak nem volt, a Fidesz továbbra is kiáll Meggyes Tamás korábbi polgármester és a helyi Fidesz politikája mellett.

Tétényi Éva az önkormányzati választáson elért kétharmados győzelme óta harcban áll a leváltott polgármesterrel és a helyi Fidesz-frakcióval. A párt tíz képviselője ugyanis abszolút többségben van a képviselő-testületben és szinte semmilyen ügyben nem működik együtt az új vezetővel. Tétényi szerint az előző kurzus adósította el a várost, a fideszesek szerint viszont minden rossz okozója maga Tétényi Éva.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.