Megmenekült a sérült fiát gondozó asszony, nem viszi el a házukat a bank

Könnyekkel a szemében köszönte meg Verb Ferencné mindazoknak a segítséget, akik adományaikkal elérték, hogy ne veszítse el a házát. A karádi asszony fia házvásárlásra vett fel svájci frankos kölcsönt, de nem tudott törleszteni, mert elgázolták, amikor motorral közlekedett.

A baleset óta a férfi éber kómában van - írja a sonline.hu. Többször megműtötték, de állapotában nem következett be javulás, így a nap 24 órájában az édesanya gondozására szorul. Közben a család minden pénze a fiú gyógyíttatására ment el, emiatt nem tudták fizetni a kölcsönt, amelynek törlesztése végül havi 120 ezer forintra duzzadt. A szülők a kölcsönhöz jelzálogként a saját lakásukat és a szőlőültetvényüket ajánlották fel, ez került veszélybe. A bank ultimátumot adott, ha március végéig nem fizetnek ki ötmillió forintot, elveszik az ingatlant.

– Egyetlen hónapunk volt rá, hogy összegyűjtsük a pénzt. Március 3-án akciót indítottam egy közösségi portálon. A Somogyi Hírlap is segített. Eleinte nem is hittük el, hogy sikerülhet, de csodával határos módon összeadták az összeget az emberek. Most olyan boldog vagyok, hogy el sem tudom mondani! – mondta Verb Ferencné, aki kifejezte köszönetét mindenkinek, aki mellettük állt. Külföldön dolgozó magyarok, a férfi régi munkáltatója, a karádi önkormányzat, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő is beszállt, hogy összedobják az ötmilliót. Ő adta végül át a pénzt az asszonynak. 

– Szavakkal el sem lehet mondani, mennyire boldog vagyok! Nem tudom, hogyan lehet majd meghálálni mindezt – mondta a könnyeivel küszködve az édesanya. – Három gyermek és a lányom gondviselője vagyok, mindannyiunknak megmarad ez a ház, és Fecót sem kell elhelyezni máshol, tudom tovább gondozni. Csak apró dolgokra képes: sírásra, mozgatja a fejét vagy jelez nekem a kezével, a szemével. Apró dolgok ezek, de nekem nagyon sokat jelentenek.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.