Meglepődött saját magán a fideszes polgármester

Egy évvel a hivatalba lépése után alaposan meglepődött Komló fideszes polgármestere, amikor kiderült: néhány tevékenysége összeférhetetlen a városvezetői tisztségével. "Nem gondolta volna" - indokolt, majd intézkedett.

Egy évvel az önkormányzati választások után az egyik városatya hívta fel a figyelmét Polics József komlói fideszes polgármesternek arra, hogy egyes tevékenységei összeférhetetlenek a polgármesteri munkájával - írja a pecsistop.hu.

Az önkormányzati képviselő a jegyző állásfoglalását kérte arról, mennyire összeegyeztethető a polgármesteri poszttal, hogy Polics József műszaki ellenőri feladatokat lát el, pályázati pénzek felett diszponálva.

A baranyai kisváros jegyzője megállapította, hogy Polics tervezői, műszaki ellenőri, műszaki vezetői és energetikai szakértői tevékenységet a választások előtt is folytatott. Ezek közül azonban csak a tervezői és szakértői tevékenység nem ellentétes a városvezetőivel. Megjegyezte a jegyző azt is, hogy az ügyekben, amelyekben a polgármester szakértőként szerepel, nem a komlói polgármesteri hivatal jár el, hanem egy másik építési hatóság.

Azt ugyanakkor egyértelműen megállapította, hogy a műszaki ellenőri és felelős műszaki vezetői tevékenység megszüntetése feltétlenül szükséges, és családi gazdasági társaság vezetését is csak akkor folytathatja, ha ahhoz a képviselő-testület hozzájárul, mivel ez is összeférhetetlen.

Pontosan így gondolja maga a polgármester is, aki a jelzésre reagálva felülvizsgálta "azokat a lehetséges összeférhetetlen tisztségeit, amelyek Komló város főállású polgármestereként fennállhatnak". Őszinte, ám spontánnak aligha nevezhető önvizsgálatában Polics a megyei kormányhivatalhoz fordult segítségért.

A műszaki feladatokat, mint válaszában írja, abban a hiszemben folytatta, hogy a tevékenység nem kapcsolódott az önkormányzathoz, a beruházásokhoz biztosított támogatások odaítélésében pedig nem vett részt. Azaz, maga sem gondolta, hogy összeférhetetlen lenne mindez polgármesteri posztjával. Levelében "relatív összeférhetetlenségi okként" jelöli meg a Komlói-Fészek Kft. vezetését. Ő is leszögezte: ezt szeretné továbbra is folytatni, a képviselő-testület hozzájárulásával, mivel a családon belül erre nincs más megfelelően képzett személy - írja a pecsistop.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.