Meglepő csecsemőrablás Szombathelyen

Egy ötgyermekes anya és unokaöccse lopta ki a szombathelyi Markusovszky kórházból szerdán késő délután azt az újszülöttet, Hédit, akit egy órán belül megtaláltak a rendőrök.
A kislány eltűnéséről a kórház szülészeti osztálya értesítette a rendőrséget. Hédi 19 éves édesanyja és a kórház dolgozói pontos személyleírást adtak egy férfiről, akit láttak a szülészeten. Kiderült róla, hogy P-K Zoltánnak hívják, korábban a kórházban volt gyakorlaton szociális munkásként.

A rendőrök ezen a nyomon indultak el, s egy Váci Mihály utcai társasházban meg is találták az újszülöttet. A lakásban külön babaszoba várta Hédit, akit – mint később kiderült – véletlenszerűen választott ki a 38 éves C-né O. Klára unokaöccsével, P-K Zoltánnal együtt.

Az asszonynak már öt gyereke van, a hatodikkal is terhes volt, de az idén márciusban elvetélt. Ekkor döntött úgy, hogy valamelyik kórházból lop egy másikat magának. Környezetében elterjesztette, hogy augusztusban szülni fog.

Unokaöccsével körülnéztek a kórházakban, s kiválasztották Hédit, akinek a családja egyébként a közvetlen közelükben lakik. A kislányt a kórházból pokrócban csavarva vitték ki.

A rendőrség csütörtöki sajtótájékoztatóján kiderült: az előzetes hírekkel ellentétben nem gyerekkereskedők vitték el az újszülöttet, az asszony saját magának akarta a gyermeket. Tizennyolc évet be nem töltött személy személyi szabadsága megsértésének büntette miatt folyik a nyomozás, a rendőrség a gyanúsítottak előzetes letartóztatását indítványozta.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.