Elkezdődött Karsai József battonyai polgármester pere

Megkezdődött Karsai József battonyai független polgármester pere szerdán. A volt MSZP-s politikust kényszerítéssel vádolják. Karsai József tagadta, hogy bármilyen bűncselekményt elkövetett volna.

A  vádirat szerint Karsai József elsőrendű vádlott és két társa társtettesként elkövetett kényszerítés bűncselekményét követte el, amikor 2008. június 17-én "blokád alá vette" a dinnyefelvásárlással is foglalkozó Simba Hungary Kft. medgyesbodzási telephelyét.

Karsai József, Battonya független polgármestere Simonka György sértettel, a Fidesz országgyűlési képviselőjével
Battonya, 2011. október 5. Karsai József volt szocialista országgyűlési képviselő, Battonya független polgármestere (b) Simonka György sértettel, a Fidesz országgyűlési képviselőjével, a Simba Hungary Kft. ügyvezetőjével beszélget az ellene kényszerítés bűntette miatt indult per tárgyalása előtt a Battonyai Városi Bíróság folyosóján. MTI Fotó: Rosta Tibor

Az ügyészség szerint Simonka Györgyöt, a kft. ügyvezetőjét, jelenlegi fideszes képviselőt azzal fenyegették meg, hogy addig tart a blokád, amíg alá nem ír egy olyan nyilatkozatot, amely szerint kilogrammonként nem 24, hanem 30 forintért vásárolja fel a dinnyetermést. A vádirat szerint az ügyvezető igazgató aláírta a nyilatkozatot, ám utóbb beperelte Karsait és társait.

Az ügyészség szerint, ha a megfenyegetett Simonka György nem írja alá a megemelt felvásárlási árról szóló dokumentumot, akkor a blokád miatt nem tudott volna szállítani a megrendelőknek, így jelentős kár érte volna a kft.-t, és veszélybe került volna a cég hírneve is. A blokád és annak hosszabb távú fenntartása az azonnali károkozás mellett azt is eredményezhette volna, hogy a felvásárló cég elveszíti üzleti partnereit.

Karsai József tagadta, hogy bármilyen bűncselekményt elkövetett volna. Mint mondta: a térség országgyűlési képviselőjeként volt jelen a gazdák által szervezett és végrehajtott akcióban. Szerinte nem is vették blokád alá a telephelyet, mindössze demonstrációt tartottak annak érdekében, hogy magasabb felvásárlási árat érjenek el.

Hozzátette: ő képviselői esküjéhez híven, több ezer gazda és azok családjának megélhetéséért szállt síkra. A demonstrációt folyamosan, a helyszínen figyelemmel kísérte a rendőrség. Akkor csak szabálysértést állapítottak meg. A szabálysértési bírságot azóta ki is fizették a gazdák - mondta Karsai József.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.