Megkezdődött a szeretet.éhség adventi adománygyűjtés

A jól ismert törött mézeskaláccsal és a szeretet.éhség mottóval advent első vasárnapján idén is megkezdődött a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos karácsonyi pénzadománygyűjtése.

Az Iparművészeti Múzeumban megrendezett nagyszabású nyitóeseményen Lehel László lelkész, a segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta: a következő napokban mintegy 50 ezer ember részére küldenek ki országszerte személyre szóló adománykérő levelet, mindazokkal felveszik majd így a kapcsolatot, akik korábban már támogatták a szervezet munkáját.

A 800 óriásplakáton, rádió- és televízió-csatornákon, valamint a nyomtatott sajtóban is meghirdetett adománygyűjtéssel 50-100 millió forint gyűlhet össze, a várható összeg az előzetes megkeresések alapján valószínűleg meghaladja majd az elmúlt években összegyűltet - mondta Lehel László.


Az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője elmondta: a befolyt összeggel családsegítő intézményeket támogatnak, valamint egy jövőre Somogy megyében alapítandó hasonló intézmény létrehozását tervezik finanszírozni.

A megnyitón, melyen Lévai Anikó és Kovács Kokó István, a segélyszervezet jószolgálati nagykövetei is felszólaltak, az E.ON Hungária 15 millió forintot ajánlott fel, a Tesco képviselője pedig bejelentette, hogy az adventi időszakban az áruházak pénztárainál 200 forint értékű kuponok vásárlásával lehet támogatni a segélyszervezet munkáját.

Az idén 15. alkalommal megrendezett adventi gyűjtés ünnepélyes megnyitója után a múzeum aulájában koncertet adott a Victoria Kamarakórus, a Szent Efrém Férfikar Szabóki Tünde közreműködésével, valamint a külön erre az alkalomra összeállt Összhang Kórus, melynek soraiban olyan neves előadóművészek tűntek fel, mint Cser Krisztián, Hajdú Klára, Herczku Ágnes, Szalóki Ági, Szávai Viktória, Szirtes Edina Mókus és Szűcs Gabriella.

Az Ökumenikus Segélyszervezet adventi gyűjtésére adakozni a 11705008-20464565-ös OTP-számlaszámon, vagy online, a szeretet.ehseg.hu weboldalon lehet december 31-ig.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.