Megkezdődött a megvert Révész Máriusz pere

A vádirat ismertetésével megkezdődött annak a két rendőrnek a pere a Fővárosi Bíróságon pénteken, akik ellen Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő 2006. október 23-án történt megverése miatt emeltek vádat.

Cs. Attila rendőr-főtörzsőrmestert különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértésben való bűnsegédlettel, valamint hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétségével vádolják, amelyet szintén bűnsegédként követett el. N. Attila rendőr-őrnagyot hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntettével vádolják.

Az ügyész a vádiratot ismertetve elmondta, 2006. október 23-án este nem sokkal fél nyolc előtt a VII. kerületben, a Rákóczi úton a Síp utcánál a rendőri intézkedést számon kérő Révész Máriuszt behúzták az ott felállt rendőri sorfal mögé. A sértettet a civilek elől lezárt, kizárólag a rendőrök által ellenőrzött területen három-négy ismeretlen rendőr körbeállta és gumibottal ütlegelte.

Révész Máriusz a rá mért 14 ütés hatására nyolc napon belül és azon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett: a politikus fejbőre és szája felrepedt, jobb lapockája eltörött.

A vád szerint az elsőrendű vádlott, Cs. Attila látta és végignézte a verést, tisztában volt azzal, hogy társai súlyos jogsértés követnek el. A szolgálati szabályzat által előírt intézkedési kötelezettségét szándékosan elmulasztotta, erősítette a bántalmazók szándékát - mondta az ügyész.

Mint elhangzott, a másodrendű vádlott, N. Attila látta a Révész Máriuszra mért utolsó ütést, s azt is, hogy a sértettet megverték. A vád szerint a N. Attila szintén elmulasztotta a szolgálati szabályzatban előírt kötelezettségét, az elöljáró rendőr a bántalmazók azonosítása érdekében nem intézkedett.

Révész Máriusz a bántalmazását követően ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést hivatali eljárásban történt bántalmazás és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés miatt.

A tárgyalást elnapolták, a per április 8-án a vádlottak meghallgatásával folytatódik.

A vádirat ismertetésével megkezdõdött annak a két rendõrnek a pere a Fõvárosi Bíróságon, akik ellen Révész Máriusz fideszes országgyûlési képviselõ 2006. október 23-án történt megverése miatt emeltek vádat. Cs. Attila rendõr-fõtörzsõrmestert különös
A vádirat ismertetésével megkezdõdött annak a két rendõrnek a pere a Fõvárosi Bíróságon, akik ellen Révész Máriusz fideszes országgyûlési képviselõ 2006. október 23-án történt megverése miatt emeltek vádat. Cs. Attila rendõr-fõtörzsõrmestert különös
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.