Megkezdődött a 4-es metró utasok nélküli tesztüzeme

Megkezdődött a 4-es metró utasok nélküli, úgynevezett sötétüzemi próbája, november végéig a biztosítóberendezést gyártó Siemens, utána pedig a BKV végez teszteket - közölte a Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a DBR Metró Projekt Igazgatóság pénteken az MTI-vel.

A Siemens által elkezdett tesztidőszak a projekt egyik legfontosabb eleme, ennek során dől el az, hogy az elmúlt évek számtalan munkafázisának eredményeként a vonal különböző gyártóktól származó elemei képesek lesznek-e összehangoltan és teljes biztonsággal együttműködni. A tesztek sikere is előfeltétele annak, hogy az utasforgalmi próbaüzem elkezdődhessen a vállalt, 2014. március végi időpontban.

A hatóságok januártól vizsgálják majd, hogy a teljes rendszer minden eleme kifogástalanul működik-e, a vonal biztonságos-e és megnyitható-e az utazóközönség előtt.

Ezzel párhuzamosan az elkövetkezendő hónapokban a belső beépítési és rendszerépítési munkák befejezésével valamennyi állomást átadja a DBR Metró Projekt Igazgatóság a BKV-nak üzemeltetésre, és zajlanak a használatbavétel-engedélyezési eljárások is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.