Megkezdődött a 2006. október 23-i rendőri fellépéssel kapcsolatos iratok begyűjtése

Balsai István miniszterelnöki megbízott megkezdte munkáját a 2006. október 23-i rendőri brutalitással kapcsolatos iratok begyűjtésével.

Erről az érintett számolt be Gulyás Gergely fideszes képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatóján. Gulyás Gergely arról beszélt, hogy az 2006. augusztus 20-i tűzijáték és az október 23-i rendőri erőszak áldozataival az események negyedik évfordulójáig meg szeretnék kötni az egyezségeket, és ki akarják fizetni a kártalanítást.

A fideszes országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az állam csak a jogalappal bíró, megalapozott követeléseket elégíti ki, ezt is a bírói gyakorlattal összhangban álló mértékben. Balsai István közölte: miniszterelnöki megbízottként megkezdte a munkát, megérkeztek a rendőri iratok, amelyekhez még továbbiakat kívánnak begyűjteni.

A sajtótájékoztatóra eljött Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik parlamenti képviselője, és kérdezni kívánt a két fideszes politikustól, akik jelezték, majd képviselői minőségükben megtárgyalják egymással a felvetődő kérdéseket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.