Megkapták a fizetésüket az egri kórház dolgozói

Megkapta fizetését az egri kórház valamennyi dolgozója - tájékoztatott csütörtökön Szegedi Erzsébet, az intézmény sajtóreferense. Elmondta, a dolgozók egy részének számláján már szerdán délután, a többiek esetében pedig csütörtök délelőtt jelent meg a bér összege.

A dolgozók tegnap számoltak be arról, hogy késik a bérek kifizetése az egri kórházban az eredetileg esedékes 5-ei időponthoz képest. Ez után Kollányi Gábor, az intézményt működtető HospInvest  Zrt. elnöke úgy nyilatkozott, hogy a héten a cég valamennyi alkalmazottja, vagyis a 26 telephelyen dolgozó 2500 ember megkapja a fizetését.

Emlékeztetett arra, az intézmények működtetésére szolgáló, az egészségbiztosítástól származó összeget egy elkülönített számlán kezeli a társaság. Ugyanakkor már két hónapja úgy fizetik ki a béreket, hogy előtte megegyeznek a pénz felhasználásáról, a többi között a szállítókkal és az adóhatósággal.

A HospInvest áprilisban jelentette be, hogy csődvédelmet kér. Azóta már a hatvani és a gyöngyösi önkormányzat is felbontotta a helyi kórházak működtetéséről szóló szerződést, illetve a Heves megyei önkormányzat várhatóan augusztusban kezdeményezi az egri kórház esetében a szerződésbontást.

Ugyanakkor a szerződésben meghatározott felmondási idő miatt egyelőre még valamennyi intézményt a HospInvest működteti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.