Megjelent a Társadalmi Riport 2014

Megjelent a Tárki 2014-es Társadalmi Riportja, amelynek különlegessége, hogy ezúttal öt vendégszerző, Chikán Attila, Kornai János, Nádas Péter, Szelényi Iván és Tölgyessy Péter is elemzi a magyarországi helyzetet.

A kötetből választ lehet kapni egyebek mellett arra, hogy miként alakult a gazdaság és társadalom felzárkózása az Európai Unió más országaihoz képest, milyen demográfiai trendek jellemzik a magyar társadalmat, tovább élünk-e, gyarapodott-e a munkahelyek száma, hogyan alakult a szegénységben és kirekesztettségben élők helyzete?

Talán nem véletlen, hogy Orbán Viktor kormánya nem adott pénzt a Tárki 1990 óta megjelenő Társadalmi Riport című sorozatának idei kötetére.

Ez márciusban derült ki, s akkor a Tárki alapítója és elnöke, Kolosi Tamás azt nyilatkozta: „2012-ben történt meg először, hogy a kormány illetékes minisztériumának támogatása nélkül készült el a jelentés. Idén már anélkül sem fog". Néhány hónapon belül azonban kiderült: mégis szükség van tényekre alapozott, független elemzésekre. A harmincéves születésnapját ünneplő Tárki ugyanis „ritkán tapasztalható visszajelzés-hullámmal" találkozott, amikor bejelentette, hogy nem lesz Társadalmi Riport. Néhány hónap alatt sok magánszemély és cég ajánlotta fel anyagi támogatását, így készülhetett el a kötet.

A tanulmányok a Tárki honlapján elérhetők.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.