A Cozma-ügy vádlottjai Győrbe akartak menni, hiába

A Győri Ítélőtábla elutasította annak a két vádlottnak a beadványát, akik elfogultságra hivatkozva azt kérelmezték, hogy a Cozma-gyilkosság ügyét ne Veszprémben tárgyalják.

De nemcsak a Marian Cozma életét kioltó emberölést, hanem az attól elkülönített, 25 vádlottat magába foglaló garázdaság ügyét sem viszik más városba - tudtuk meg Nagy Zoltántól az ítélőtábla büntetőkollégiumának vezetőjétől.

Nagy Zoltán kérdésünkre el-mondta, nem volt alapos a két vádlott és védőik által benyújtott kérelem, amelyben a bejelentők arra hivatkoztak, hogy a tragédiá-ról készült filmben - Kálomista Gábor Szíven szúrt ország című produkciójában - megszólalt a Veszprém Megyei Bíróság elnö-ke is, és többek között ezért sem várható, hogy Veszprémben el-fogulatlan döntés szülessen.

A Győri Ítélőtábla mérlegelte az elfogultság esélyét, de azt a jogot is, hogy senkit sem lehet megfosztani a törvényes bírájától. A veszprémi bírók úgy nyilatkoztak, hogy nem érzik magukat elfogultnak az ügyben, márpedig ha ennek ellenére más bíróságot jelöltek volna ki a két kérelmező bejelentése alapján, akkor huszonhárom másik vádlottól vonták volna el a törvényes bíróhoz való jogot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.