Mégis van Schmitt-ügy – rendkívüli frakcióülést tart a Fidesz

Rendkívüli frakcióülés lesz ma reggel 9 órától a Fideszben, melyen minden képviselőnek kötelező a megjelenés – Lázár János frakcióvezető aláírással ilyen tartalmú sms-t kapott tegnap késő este minden fideszes parlamenti képviselő. Erről hajnalban tájékoztatták munkatársunkat.

A lapunk által megkérdezett fideszes képviselők reggel – konkrét információ hiányában – találgattak: "lehet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ad tájékoztatást Schmitt Pál köztársasági elnökkel kapcsolatosan". "Lehet, hogy Schmitt Pál az őt megválasztó képviselők előtt is magyarázatot ad arra, miért nem mondott le", "lehet, hogy Schmitt Pál le fog mondani, és az őt megválasztó képviselők előtt jelenti be: ezt kezdeményezi az Országgyűlésnél" – vélelmezte az egyik fideszes honatya. Egy biztos: a rendkívüli frakcióülésen a Schmitt-ügy lesz napirenden. 

Az ülésre érkező Orbán Viktor újságíróknak azt mondta: ha Schmitt úgy dönt, hogy harcol az igazáért, akkor ezt megteheti.

A rendkívüli ülés mindenképpen fordulat: tegnap délutan a Fidesz sajtóosztálya és a KDNP először lapunknak, azután az MTI-nek is megerősítették: a hétfő délelőtti, 10 órakor kezdődő frakcióülésen nem lesz napirenden a Schmitt-ügy. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.